John van Uitert van SV Le Cartouche gaat voor elfde titel Nederlands Kampioen Parcoursschieten

Bron: Dagblad De Gelderlander - Artikel: Rob Hirschmann - Foto: Raphael Drent

TIEL - Tielenaar John van Uitert (54), lid van schietsportvereniging Le Cartouche in Ochten, verdedigt komend weekeinde zijn Nederlandse titel op het onderdeel parcoursschieten.

Van Uitert komt in actie op het Dutch Open, dat wordt gehouden op banen in Leiderdorp en Katwijk. Hij greep de titel vorig seizoen voor de tiende keer.

Van Uitert heeft er vertrouwen in dat hij nummer elf kan bijschrijven. "Van een aantal sterke tegenstanders weet ik dat ze niet mee zullen doen. Dat is jammer."

Schutters plaatsen zich voor het NK door goed te presteren in de competitie, die loopt van oktober tot oktober. De beste 25 mogen meedoen aan het nationale kampioenschap. Van Uitert hoefde zich dit jaar als titelverdediger niet te kwalificeren, al eindigde hij wel als eerste in de competitie.

Bij beide verenigingen worden zeven verschillende oefeningen geschoten. De rangschikking van de schutters wordt bepaald door het totaal aantal punten dat een schutter in het weekeinde haalt. Niet alleen de precisie is belangrijk maar ook de snelheid: een snelle tijd levert meer punten op.

Schietsportvereniging Le Cartouche: "Wij zijn ongelooflijk trots dat John onze schietsportvereniging vertegenwoordigt op het Nederlandse Kampioenschap Parcoursschieten en wij wensen hem veel succes bij het verdedigen van zijn titel"