Kleiduivenschieten bij Baerlebosch - Zaterdag 9 juli 2016

Verslag: Yaron

Af en toe organiseren leden van le Cartouche een uitstapje. Of het nu een motorweekend of een barbecue is, altijd is er voldoende animo voor wat leuks. Hieronder een kort verslag.

Op een zonnige zaterdagmorgen reden wij af naar Didam om ons te vermaken bij SV ‘Baerlebosch’. Enkelen waren ook lid bij deze vereniging en hadden het kleiduif schieten al ruim onder de knie. Gelukkig was een flink aantal deelnemers nog niet bedreven met hagel en mochten dus voor het eerst prettig kennismaken met deze olympische (top)sport! Onder persoonlijke begeleiding van een ervaren instructeur kregen we instructie over de veiligheid, het gebruik van het wapen en de richtmiddelen.

De bedoeling was dat wij zouden gaan schieten in de zogenaamde ‘vijf disciplines’ waarbij het verschil was dat de duif (lees: schijf gemaakt van klei) steeds vanuit een andere positie afgeschoten werd. Aan het einde van het traject zijn 25 patronen afgevuurd en was er dus een totale score te behalen van 25 punten. Een aantal deelnemers bleken verborgen talenten te bezitten en haalden zelfs de maximale score!

Na het schieten werd het terras opgezocht en konden we napraten onder het genot van een frisse versnapering. Het algemene gedachtegoed was dat deze middag zeker voor herhaling vatbaar was. Hou de kalender daarom in de gaten, de zomer van 2017 gaat zeker nog leuke uitstapjes bevatten!