Kleiduivenschieten 2017 - Zaterdag 30 september 2017

Verslag: Yaron

Op zaterdag 30 september was ‘SV Le Cartouche’ wederom te gast bij hun collega’s van vereniging K.S.V Baerlebosch te Didam. De verbazing was groot dat ondanks het slechte weer, er tóch zoveel enthousiaste deelnemers richting Didam waren getrokken voor een ochtend vol leerzaamheid, schiettechniek én gezelligheid. Boven alles stond veiligheid natuurlijk bovenaan.

Opvallend was het aantal familieleden en/of vrienden die de leden hadden meegenomen. Hieruit blijkt maar weer dat kleiduifschieten een activiteit is waarbij iedereen kan deelnemen. Oud of jong, beginnend of gevorderd schutter, het maakt allemaal niet uit. Bovenal leuk om te zien, was dat er in de groepen onderling best fanatiek en serieus geschoten werd. De groepen bestonden uit 5 deelnemers en er werd een scorelijst bijgehouden. Per onderdeel kon men zien hoeveel ‘duiven’ er geraakt waren én wat de tussenstand was. Vooral richting het einde waren de tussenstanden erg dynamisch, het verschilde soms maar 1 of 2 duiven tussen de top 3 schutters. Veel deelnemers gaven aan dat ze er kwa score en/of techniek er nét iets op vooruitgegaan zijn sinds de vorige keer, dus oefening baart wel degelijk kunst, ook bij het kleiduif schieten.

Het leden uitje van ‘Le Cartouche’ werd afgesloten met het versterken van de interne mens -Baerlebosch heeft naast een geweldige accommodatie- ook een gezellige kantine waar naast een glaasje fris ook een héérlijke gehaktbal met satésaus kan worden gegeten, al dan niet op een broodje. Een ding staat vast, het kleiduif schieten is een jaarlijks terugkerend fenomeen voor zowel leden als hun aanhang. Tot volgend jaar!