NIEUWS

Motortocht Le Cartouche - Zondag 7 augustus 2016

Verslag: Walther

Het startpunt is dit jaar Esso tankstation “Overbroek” langs de A-15 bij Opheusden. Het weer is perfect, zonnetje, strak blauwe hemel en 25-26 graden. Als ik om iets voor 10.00 u het tankstation inrijd staan er al een aantal motoren. De totale groep bestaat uit 7 motoren met berijders en één passagier, de vriendin van Paul. Mooi compact groepje dus. Na een korte uitleg van Hans over de route en de manier van rijden in een groep vertrekken we richting Arnhem. Hans voorop ivm de navigatie.

Via Oosterbeek en Rozendaal gaat het naar de Posbank. Wat een geweldig gebied is dit toch, met z’n prachtige natuur, kronkelwegen en hoogte verschillen.

Het is wel even zeer geconcentreerd werken tussen de fietsers door, omhoog naar het restaurant. Daar houden we een korte pauze. Vervolgens dalen we af en rijden via De Steeg, Zutphen, Eefde en Lochem naar Borculo. Daar stoppen we voor de lunch. Op het terras, met zicht op de motoren, gaan de uitsmijters en omeletten er goed in. We zitten hier goed, maar we moeten verder! Dan gaat het via Beltrum en Groenlo richting Winterswijk over mooie landwegen tussen de weilanden met zicht op fraaie boerderijen.

In Winterswijk rijden we door en belanden haast ongemerkt in Duitsland. Het zonnetje is inmiddels verdwenen en maakt plaats voor bewolking, maar we houden het droog. Langs Borken en Raesfeld gaat het naar Hamminkeln waar we aanleggen bij Thunderbike/Roadhouse. Dit is een Harley-Davidson dealer met een groot hamburger restaurant op het terrein. Populair bij niet alleen Harley rijders uit de wijde omgeving. Met ca. 50 motoren op het terrein was het gezellig druk. Echt een aanrader als je eens een tochtje wil maken richting Achterhoek/Duitsland en een leuke pauzeplaats zoekt. Naast het restaurant was de winkel open. We konden dus ook even de nieuwste Harley’s en de fraaie custom bikes bewonderen. Na een drankje maar weer eens de motoren gestart voor het volgende stukje sturen. Langs Rees en Emmerich de brug over naar Kleef. Daar door naar Kranenburg en via Wyler weer Nederland in. De Waalbrug over en via Oosterhout naar Elst waar we, toepasselijk, bij het Wapen van Elst de rit afsluiten.

We nemen de dag nog even door en zijn het er over eens dat het een zeer geslaagde dag is geweest. Ongeveer 300 kilometer gereden, in 8 uur, met prima weer, een mooie route en met goed gekozen pauzes. Kortom een topdag.

Hans, namens ons allen, bedankt!