Staalschieten in Houten

Verslag: Hans

Om 7.00 uur verzamelen in Ochten ?
Ja, want we moeten er een uur vantevoren zijn en we staan om 9.00 ingedeeld om te schieten.
OK dan, het is tenslotte een heel leuk spelletje, dus maar een keer vroeg het bed uit op de vrije zondag.
Rond deze tijden kun je lekker doorrijden dus waren we klokslag 8.00 uur in Hulten, tussen Tilburg en Breda.
Alles dicht en nog donker bij sv Doublet, ze zullen ons toch niet vergeten zijn...?
Even een telefoontje naar de organisatie die meldt: één uur vantevoren, nee joh, een half uurtje, maar de man met de sleutel komt er zo aan…..
De trek in koffie was ondertussen tot een hoogtepunt gestegen en toen die dan ook geserveerd werd waren de haast nachtelijke tijden en het wachten snel vergeten.
De gezellig ingerichte kantine is een apart gebouw dat los staat van de schietbanen waarvoor je een stukje buitenom moet lopen om die te bereiken.

Leen mag als eerste zijn kunsten vertonen in de Standaard Pistoolklasse zodat de rest nog even de tijd heeft om magazijnen te vullen en natuurlijk om te kijken wat “the time to beat” gaat worden.

Het is de bedoeling dat 13 plates zo snel mogelijk worden omgeschoten vanaf een afstand van 10 meter. De spelregels zijn dat je eerst de 12 witte plates en als laatste pas de rode plate om schiet én dat er tussen het eerste en laatste schot minimaal één verplichte magazijnwissel wordt gedaan.

De installatie waar hier op geschoten wordt vertoond verdacht veel gelijkenis met de installatie die Leen voor Le Cartouche gebouwd heeft. Dat kan bijna geen toeval zijn...

In een rap tempo schiet onze squad om beurten totdat we elk 5 series geschoten hebben. Twee van ons waren in een latere squad ingedeeld die vervolgens aan de beurt is. Leuk om te zien dat bijna iedereen zijn eigen tijd weet te verbeteren. Ook met plate-schieten geldt: oefenen, oefenen, oefenen.

De volgende squad was gereserveerd voor geweerschutters, waarvan er namens Le Cartouche ook vier deelnemers meededen. Handig gemaakt; de plate-installatie bevat zowel grote alsook kleinere plates; de grote (dia. 20 cm) voor groot kaliber, en je raad het al; de kleine (dia. 10 cm) voor .22

De competitie was er eerder op gericht je eigen tijd te verbeteren in plaats van je te focussen op de tijden van anderen. We hebben er allemaal in ieder geval veel plezier aan beleefd.

Ondertussen gaf de interne wekker aan dat het tijd was voor wat lekkers, dus op naar de kantine. Onder het genot van een broodje frikandel / kroket en een drankje hebben nog even gezellig na zitten bomen over van alles en nog wat maar vooral over schieten.

Na een bedankje voor de gastvrije ontvangst en de goed ge-oliede wedstrijd weer richting huiswaarts om de rest van de middag lekker weg te luieren.
We zijn weer een leuke ervaring rijker en hebben de intentie om onze eigen plate-installatie ook te gaan inzetten om wedstrijden te organiseren, vooralsnog intern voor eigen leden.