1e interne wedstrijd steelplate schieten

Op zondag 3 februari vond de eerste interne wedstrijd Steelplateschieten plaats.

Steelplates

Steelplate is eigenlijk een heel simpel spelletje: vanaf 10 meter afstand dienen 12 stalen platen van 20 cm doorsnede in zo kort mogelijke tijd te worden omgeschoten.

Er zijn 11 wit gekleurde platen en 1 rood gekleurde plaat. Spelregel is dat de rode plaat als laatste omgeschoten moet worden én dat er tussen het 1e schot en de laatste treffer minimaal één magazijnwissel moet hebben plaatsgevonden.

Deelnemers zijn in groepjes van 5 personen ingedeeld, die om beurten schieten.

Per deelnemer heb je 5 schietbeurten waarbij je dus steeds in de gelegenheid bent om je eigen tijd te verbeteren. De best genoteerde tijd uit de 5 sessies telt als beste tijd van de schutter.

Gaandeweg de middag bleek echter al snel dat het lastiger is dan je denkt. Het is zelfs niet één keer voorgekomen dat iemand met 12 patronen alle platen had liggen.

Behalve dat er met pistolen werd geschoten waren er ook deelnemers die met een 9mm karabijn (PCC) de series hebben geschoten, daarnaast was er ook een deelnemer die met zijn revolver heeft geschoten.

De pistoolschutters werden opgedeeld in twee klassen; de standaard klasse waarbij met de standaard keep-korrel-richtmiddelen wordt geschoten, en daarnaast de open klasse, waarbij het is toegestaan om met “red-dots” te schieten.

Het aantal voorinschrijvingen was minder dan verwacht, maar door een aantal schutters die “op de gok” naar de club waren gekomen, was het nog een goed bezette middag.

Op zondag 28 april is de volgende wedstrijd.

Wil je dan meeschieten ? schrijf jezelf in op de lijst die in de kantine aan het bord hangt.

Als je niet inschrijft loop je het risico niet terecht te kunnen.

Inschrijvers hebben uiteraard voorrang op mensen die zo maar binnen komen.

Tenslotte nog een dankwoord aan de helpers, zonder Hans, Joost, Gerard en Chris was deze middag niet mogelijk geweest.

De uitslagen:

Pistool – standaard klasse:

1. Gijsbert in 12,64 sec
  2. Gerard in 14,30 sec