2e interne wedstrijd steelplates schieten

Zondagmiddag 16 juni werd de tweede interne "wedstrijd" Steelplate geschoten op de 100 meter baan.

Sinds de eerste wedstrijd is de plate-installatie aangepast waardoor deze gemakkelijker te verplaatsen is. De voorbereidingen om de plates vanaf afstand omhoog te trekken zijn in vergevorderd stadium. Als dit binnenkort ook klaar is kunnen we de wedstrijd op grotere schaal gaan opzetten.

Deze keer hadden we 10 deelnemers, verdeeld over 4 verschillende klassen.

Ieder schutter heeft 5 pogingen op zijn tijd te verbeteren. In onderstaande uitslag is de beste tijd uit deze 5 pogingen genoteerd:

Pistool standaard klasse:

1. Joost in 9.52 sec
  2. Gijs in 11.30 sec
  3. Gerard in 11.70 sec

De tijden zijn beduidend sneller dan tijdens de vorige wedstrijd; destijds was 12.64 sec al voldoende voor plek 1.

Pistool - open klasse:

1. Bob in 13.44 sec
  2. Leennard in 27.89 sec

PCC (karabijn in pistoolkaliber):

1. Richard in 8.90 sec
  2. Ferry in 8.99 sec
  3. Mark in 10.72 sec

Richard en Ferry hebben van plek gewisseld t.o.v. de eerste wedstrijd, toen wist Ferry de eerste te bemachtigen en werd Richard tweede. De tijden waren de vorige wedstrijd wel net even iets scherper; plek 1 in 8.00 sec en plek 2 in 8.37 sec

Revolver:

1. Mark in 27.56 sec

Mark was ook deze keer weer de enige deelnemer in de Revolver-klasse ☺

Hoewel er nog geen datum voor de volgende wedstrijd bekend is hopen we dan op meer deelnemers.

Het kan natuurlijk zijn dat Vaderdag een aantal schutters heeft weerhouden er even tussenuit te piepen om een rondje te schieten.

Houd de wedstrijdkalender die aan het bord hangt op de club in de gaten, en schrijf je dan vervolgens in via de site. Onlangs hebben alle leden een mail gekregen waarin wordt uitgelegd hoe je kunt inloggen in de planningstool.

Om een vlotte doorstroming te garanderen - en lang wachten op een schietbeurt te voorkomen - is het vooraf inschrijven wel een must.

Wellicht nog even goed om te vermelden dat je geen dure uitrusting nodig hebt om mee te kunnen schieten. Er zijn verenigingswapens ter beschikking, en er wordt gestart met het pistool in de hand (dus een holster is niet nodig !).

Wat heb je dan wel (minimaal) nodig: een uurtje tijd, 70 patronen (als je alles in 1x om-schiet redt je het daarmee) en voldoende wapenbeheersing (je hoeft niet snel te zijn, maar je moet wel veilig met je wapen om kunnen gaan; tussen het eerste schot en de laatste treffer dient er een magazijnwissel gemaakt te worden).